marți, 19 martie 2019

Bună dimineața cu zâmbet de soare și raze de bucurie nestăvilită!

În această dimineață vreau să vă spun o scurtă poveste, pe care am redescoperit-o întâmplător, răsfoind din curiozitatea-mi caracteristică, o carte de specialitate.

Povestea spune că tehnica Shiatsu a luat naștere în anul 1912, când un băiețel japonez în vârstă de 7 ani, pe numele său Tokujiro Namikoshi, văzându-și mama suferind cumplit din cauza unei forme grave de artrită și dorindu-și din tot sufletul să o vadă vindecată, a început să-i maseze membrele dureroase cu mânuțele sale mici de copil, efectuând diverse presiuni cu degetele.

Datorită faptului că tratamentul aducea îmbunătățiri vizibile, Tokujiro Namikoshi a continuat să-și desăvârșească studiile și să dezvolte această tehnică, cunoscută sub numele de Shiatsu, termenul "shi" în limba japoneză însemnând deget, iar "atsu" care înseamnă presiune.

Primele școli de Shiatsu recunoscute de Ministerul Sănătății au fost deschise de copilul devenit adult întâi la Hokkaido, apoi la Tokyo.

Tot ce vreau să vă transmit în această dimineață, prin intermediul acestei povești este că lucrul mâinilor, făcut cu mintea coborâtă în inimă este magic, iar visurile transformate în țeluri de atins pe parcursul vieții duc la înfăptuirea de adevărate miracole.

O zi magică, miraculoasă, caldă, luminoasă și plină de bucurii și spor să avem!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu