sâmbătă, 11 august 2018

Dragii vraciului,

Astăzi am vorbit despre inimioare strălucitoare și zâmbitoare, despre cum terapia mixtă osteoarticulară și masajul terapeutic ne pot ajuta dacă avem probleme cu tensiunea arterială sau dereglări ale ritmului cardiac, așa că vom continua să vorbim despre masajul terapeutic clasic.

Ce este el și dacă se adresează numai persoanelor bolnave sau și celor sănătoase.

Masajul terapeutic clasic are rol în tratarea a diverse afecțiuni și în recuperarea după diverse intervenții chirurgicale, în tratamentul funcțional al leziunilor și tulburărilor evolutive, ca tratament recuperator aplicat în cazul unor evoluții lente de vindecare și în cazul unor modificări morfofuncționale și al existenței unor sechele patologice.

Tratamentul funcțional urmărește vindecarea/ ameliorarea tulburărilor/ sechelelor, cu păstrarea intactă a formelor și funcțiunilor normale, în scopul prevenirii riscului apariției unor deficiențe sau a unor alte urmări nedorite ale bolilor și accidentelor.

Tratamentul recuperator urmărește să stimuleze procesele de vindecare lentă și nesatisfăcătoare și să grăbească evoluția tratamentului, să scurteze convalescența, să corecteze sechelele.

Masajul terapeutic – recuperator are un câmp de aplicaţie strict medical, ocupându-se de prevenirea apariţiei unor perturbări în funcţionalitatea organismului (masajul profilactic), tratarea, în paralel cu alte metode terapeutice, unor afecţiuni (masajul terapeutic) şi recuperarea posttraumatică sau afecţiuni, prin înlăturarea sechelelor (masajul recuperator). Aşadar, masajul are ca obiect de studiu omul şi modalităţile de acţionare prin intermediul cărora poate contribui la asigurarea unei stări de sănătatate optime.

Masajul terapeutic se realizează pe zona tensionată, în scopul de a ameliora simptomele apărute. Acesta face parte din procedurile de recuperare medicală şi este un bun tratament pentru afecţiunile motorii.

De asemenea, el stimulează circulaţia sângelui, are efect antialgic, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară şi metabolismul local.

Dacă doriți să citiți mai multe despre masajul terapeutic și despre terapiile complementare, vă invit să accesați https://vraciuldinvecini.ro/index.htmlsecțiunea Terapii.

Cu toate acestea el se adresează atât persoanelor ce suferă de diverse afecțiuni, cât și persoanelor sănătoase și cu toții putem beneficia de un răsfăț care să ne detensioneze atunci când nu ne simțim "în apele noastre".

O zi frumoasă, plină de binecuvântări și gânduri bune să aveți!

Vă aștept cu mult drag,
Vraciul 😊

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu