luni, 15 octombrie 2018


Bună dimineațaaaa! 😊

Soarele a răsărit conștiincios, copiii sunt în drum spre gradinițe și școli și este timpul să ne punem și noi în mișcare, întrucât o nouă săptămână ni se așterne la picioare.

Ce înseamnă aceasta? Înseamnă nenumărate oportunități de a da o mână de ajutor, de a câștiga buline albe la catastiful Divinității, de a zâmbi și de a-i face fericiți pe cei din jurul nostru.

Și dacă tot am pomenit de zâmbet, haideți să vorbim un pic despre beneficiile râsului, această veritabilă cură de tinerețe veșnică pe care o avem la purtător și pe care o putem accesa în orice moment:

- Grație acțiunii lui asupra diafragmei, râsul permite o mai bună respirație și facilitează digestia;
- Prin creșterea circulației sanguine pe care o generează, ameliorează aportul de oxigen și întărește inima;
- Întărește sistemul imunitar;
- Permite eliberarea endorfinelor în corp, care sunt niște excelente luptătoare naturale contra durerii;
- Scade stresul rău (am vorbit despre el și efectele sale în articolul de săptămâna trecută) și stările despresive;

În plus, dați-mi voie să adaug că râsul oferă o minunată gimnastică facială pentru a lupta contra efectelor timpului, ne face mai deschiși și mai strălucitori, probabil de acolo și expresia "la soare te poți uita, dar la el/ea ba" 😁

Acestea fiind spuse, să zburăm la treburile noastre ca niște ființe divine ce suntem, să râdem cel puțin o dată pe zi, conștienți de efectele bune pe care râsul le are asupra noastră și să ne străduim să-i facem și pe alții să râdă, sau măcar să zâmbească.

O zi minunată, plină de reușite și un început de săptămână cu spor și bucurii să avem!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu