marți, 26 februarie 2019


Bună dimineața cu bucuria razelor de soare abia trezite din somn și a picăturilor de rouă care mângâie obrajii ghioceilor somnoroși.

Ieri, mergând pe stradă am văzut doi domni de la o firmă de curierat ridicând niște cutii într-un mod care le rănea coloana vertebrală, astfel încât am decis să ne adresăm astăzi celor care au uitat cum să ridice corect greutăți, indiferent dacă aceasta activitate face parte din ocupația permanentă sau este doar ocazională.

Așadar, pentru a vă proteja coloana, modul corect de ridicare a obiectelor grele este următorul: îndoiți mult genunchii, apucați obiectul și ridicați-vă, ținându-l în brațe, paralel cu corpul.

Nu ridicați niciodată obiectul mai sus de talie. Nu-i estimați greutatea doar din priviri și nu vă bazați pe această estimare; mai întâi, încercați-l și vedeți dacă puteți să vă ridicați.

Rețineți: nu vă forțați!

Cele mai multe leziuni ale spatelui au drept cauză ridicarea de obiecte grele. Dacă sunteți la cumpărături și aveți o mulțime de sacoșe, nu le țineți doar într-o mână, ci repartizați greutatea în ambele.

Dacă trebuie să cărați bagaje, faceți câteva mișcări de întindere înainte: aplecați-vă mult în față și apucați-vă picioarele cu mâinile.

Dat fiind faptul că nu intenționez să vă plictisesc, am să mă opresc aici cu sfaturile.

O zi minunată să avem, magică, luminoasă și plină de bucurii!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu