marți, 5 februarie 2019


Bună dimineața cu bucurie, dragii Vraciului dragi!
Ce-ar fi să vorbim noi astăzi un pic despre durerile de spate?
Se estimează că cel puțin 70% din populație suferă de dureri ale spatelui, fie cronice, fie apărute sporadic. Cauzele sunt multiple, de aceea este necesar să vă prezentați la medic, pentru un diagnostic corect și pentru un tratament adecvat.
În multe cazuri, durerile de spate sunt provocate de pozițiile vicioase, de încordarea musculaturii sau de spasmele musculare, iar dacă nu se iau măsurile potrivite, ele se pot croniciza. Alteori, au drept cauză anumite afecțiuni, ca de exemplu:
Degenerarea discurilor intervertebrale - discurile intervertebrale sunt ca niște mici bureți, plasați între vertebre, cu rol de amortizoare. Cu vârsta, ele își pierd această capacitate și nu mai pot atenua eficient șocurile. Degenerarea discală este rezultatul procesului normal de îmbătrânire, însă se poate produce și după un traumatism. Ca urmare, vertebrele se deplasează și compresează trunchiurile nervoase, ceea ce provoacă spasm muscular și durere.
Hernia de disc - se produce când substanța gelatinoasă din interiorul unui disc se bombează în afară și compresează nervii din jur, provocând astfel o durere intensă.
Durere referită - durerile din regiunea coloanei lombare pot fi simțite în alte părți ale corpului, inervate de aceiași nervi. Astfel, deși leziunile sunt la nivelul coloanei, durerea apare ca aparținând altor zone.
Osteoporoza - se caracterizează printr-o reducere progresivă a densității osoase, cu pierdere de calciu din structură, ceea ce duce la creșterea riscului de fractură. Vertebrele se comprimă, apărând modificări ale poziției corpului și dureri.
Cifoza - coloana toracală are o curbură naturală, normală, cu convexitatea spre posterior. Când convexitatea este prea mare, se poate impune un tratament. Cu vârsta, această curbură se accentuează, dând aspectul de cocoașă.
Scolioza - de cele mai multe ori este rezultatul unor probleme apărute de la naștere, care se manifestă mai târziu, în timpul vieții. Apare de obicei, în jumătatea superioară (zona toracolombară) a coloanei, iar curbura poate fi la stânga sau la dreapta, unică sau în formă de “S”.
Lordoza - coloana lombară are, în mod normal, o curbură cu convexitatea spre anterior, chiar deasupra feselor. Ca și în cazul cifozei, ea se poate accentua ca urmare a poziției vicioase sau a obezității, devenind patologică, situație în care poate duce la apariția unui lumbago sau la erodarea vertebrelor.
Ca în cazul oricărei alte afecțiuni, odată cu apariția simptomelor trebuie să vă prezentați la medic, pentru a vă recomanda tratamentul adecvat.
Acestea fiind spuse, vă reamintesc că vă stau la dispoziție și în cazul în care aveți întrebări, vă invit să mi le adresați la numărul de telefon 0770.318.033.
O zi frumoasă, plină de zâmbete, căldură și magie să avem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu